Grote inzamelingsactie voor voedselbanken in Utrecht

Grote inzamelingsactie voor voedselbanken in Utrecht

UTRECHT – Op 11 november, de dag van Sint Maarten, bestaat het Diaconaal Platform Utrecht (DPU) drie jaar. Het DPU ‘viert’ zijn 3e verjaardag met een inzamelingsactie voor de voedselbanken in Utrecht.

Kerken zijn we nauw betrokken bij de voedselbanken in Utrecht. Veel kerken ge-ven al maandelijks, soms zelfs wekelijks, voedselproducten voor de voedselbanken. Ook is een aantal voedselbanken ondergebracht in kerkgebouwen en kerken leveren een belangrijk deel van de vrijwilligers. De bedoeling van de grote gezamenlijke op 11 november is dat kerkleden maar vooral ook niet-kerkleden producten inzamelen. Kerken die aan de actie meedoen zijn te vinden op de website (www.dputrecht.nl). De Domkerk is in ieder geval van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor iedereen die voedselproducten wil inleveren.

Samenwerking
Het DPU is een samenwerkingsverband van ca. dertig kerken en christelijke organisaties die hun handen ineen hebben geslagen om de zorg aan armen en zwakkeren te bundelen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met de gemeente Utrecht en andere organisaties. Co-ordinator Ageeth Weelink: “Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op de gewone burger, om er te zijn voor je buurman of buurvrouw die onze hulp nodig heeft. Als kerken doen we dit graag, uit liefde voor onze medemens en op veel verschillende manieren.”

Sint Maarten
Dat het DPU is opgericht op de naamdag van de Utrechtse schutspatroon Sint Maarten is niet geheel toevallig. Het beroemde verhaal van Sint Maarten, waarin hij zijn mantel deelde met een bedelaar die niets had, zien de kerken als voorbeeld.

Bron: Deweekkrant.nl