Actie tegen vreemdelingenbeleid;

De Johannescentrumgemeente in Overvecht mailde ons met het volgende verzoek.

Bij de maandelijke wake bij het Detentiecentrum Kamp van Zeist op 2 juni waren er mensen van Amnesty International present, vanwege hun actie tegen het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Amnesty vraagt mensen in Nederland momenteel zich uit te spreken tegen het harde vreemdelingenbeleid, onder het motto ‘Ik schaam me diep’.

https://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/teken-de-petitie-tegen-inhumane-vreemdelingendetentie

Als Johannescentrumgemeente (Overvecht) gaan we meedoen aan deze actie en o.a. de petitie van Amnesty tekenen. Maar we wilden meer doen en daarom heb ik van Amnesty  een groot knalgeel zeildoek (1.75 bij 3.5 meter) gekregen met daarop de tekst ‘Ik schaam me diep’ en ruimte waarop mensen met een viltstift hun eigen teksten kunnen schrijven.

De bedoeling is om dat zeildoek de komende 3 maanden te laten rouleren langs zoveel mogelijk Utrechtse kerken. Om op te hangen, te beschrijven, teksten van anderen te lezen: kortom een mooie blikvanger bij deze actie die hopelijk de Nederlandse overheid kan aanzetten tot verbeteringen in het vreemdelingenbeleid.

De vraag aan jullie is of jullie kerk ook mee wil doen. Zo ja, mail me dan even naam, tel. nr. en adres van de contactpersoon door + je voorkeursdatum om het doek te gebruiken.  De volgende data zijn al bezet: 7 juli, 14 juli, 11 augustus en 8 september. Wie het eerst komt, die het eerst geboekt staat.

Het doek kan worden afgehaald (en tijdig teruggebracht) op een nog nader te bepalen adres in Utrecht. Petitielijsten krijg je erbij. Zorg zelf voor een paar markerstiften.

Mooie actie. Doen jullie mee? Je kan mailen naar jeannet.k@zonnet.nl